Rabbim Yeni Bir Şükür Namazı Öğretti

Rabbim Yeni Bir Şükür Namazı Öğretti
*Selam es selame Hocam. Nurlu ellerinizden öperim. Rabbimin Rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun inşallah. Hocam bugün yatsı namazının son sünnetinden sonra Rabbim yeni bir namaz öğretti. Zülfikar’ların da günde bir kere Şükür namazını bu şekilde eda etmelerini buyurdu.
Rabbim tek esma ile (Eş Şekûr esması ile) 2 rekat şükür namazı kılmamızı buyurdu. Bu namazımız şu şekilde olacak inşallah:
1. Rekat= Tekbir, Subhaneke, Fatiha, Semi Allah’u limen hamideh Rabbena lekel hamd dışındaki, tüm kısa süreler ve rükûda, secdede okuduğumuz tesbihatlarda Eş Şekûr (hanımlar Ya Şekûr) okunacak. Bir de iki secde arasında 3 kere Eş Şekûr, secdeden kalkışta ve gidişte tekbirler devam. Eş Şekûr okunacak diğer yerlerde istedikleri kadar okuyabilirler, uzatabilirler, sadece iki secde arası en fazla 3 kere okunacak, gecikmeyecek secde, son oturuş ve selamlar aynı olacak.
2 rekat kılınacak. ’Esma-ul Hüsna ile Bana salat edin’’ dedi Rabbim. Eş Şekûr ile salat edeceğiz. Rabbena lekel hamd. Selam es selame Hocam.
-Selam es selame Aziz Serincan. Lütfen biraz daha açıklama yaparak yeniden yaz. Namazlarda okuduğumuz her türlü sure ve tespihatların yerine bir kere eş şekür veya ya Şekûr mu okunacak. Lütfen.
*Olur Hocam 1 rekat: Niyet- tekbir- Subhaneke- Fatiha- Eş Şekûr *Allah’ü Ekber diyerek elleri salıp, Rükûa gidip, Eş Şekûr *Rükûdan kalkıp Semiallahü limen hamideh, Rabbena lekel hamd Ayakta Eş Şekûr okuyup, Allah’ü Ekber diyerek secdeye gidiyoruz Secdede dilediğimiz kadar Eş Şekûr okuyoruz.
2.secdeye kalkıp Allah’ü Ekber deyip 3 kere Eş Şekûr okuyup, sonra Allah’ü Ekber deyip secdeye gidiyor yine , Dilediğimiz kadar Eş Şekûr okuyor secdeden kalkıp Allah’ü Ekber dedikten sonra ayağa kalkıyoruz 2.rekata başlıyoruz, Fatiha ve Eş Şekûr dilediğimiz kadar 2. Rekatı birinci rekatla aynı şekilde kılıyoruz. Son oturuşta tahiyyat, Salli, Bârik, Rabbenaları okuyup selamımızı veriyoruz. Eş Şekûr ile salat ediyoruz Rabbime. Günde bir kere bu şekilde kılmamızı buyurdu Rabbim zülfikârlara. Eş Şekûr ler dilediğimiz kadar olabilir Hocam. Bir kere değil. Sadece iki secde arası en fazla 3 kere, 2.secde gecikmesin diye. Rabbim Eş Şekûr olun, dedi. Zikri salat ile. Rabbena lekel hamd.
-Teşekkür ederim Azizim. Rabbimize hamd ve şükür ederim, razı oluncaya kadar. Sanırım daha kolay anlaşılacak, yanlış anlamaları önleyecek netlikte oldu.
*Evet Hocam. Rabbim nimetlerini yağdırır inşallah Size ve kardeşlerime.
-Tarifindeki her Şekûr kişinin imkanlarına göre ve isteğine göre artırılabilir. İkinci secdeye geçmeden önce üç kere okumak yeter. Maksat iki secde arasını açmamak. Biraz sonra paylaşacağım, inşaallah.
*Selam es selame Hocam ellerinizden öperim
– Rabbim yar ve yardımcımız olsun, gözlerinden öperim. Selam es selame.